Hoofdgerecht

Farfalle rigate met basilicumsaus met snijbonen

Farfalle rigate met een kleurijke en smaakvolle saus

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g farfalle rigate
  • 300 gram rundergehakt of vega gehakt
  • 400 gram verse snijbonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • zakje fatina pijnboompitten
  • scheutje olijfolie extra vergine of boter
  • 1 pot pastasaus barilla sugo basilico
  • versgemalen zout en peper
  • naar smaak vers geraspte grana padano

Stap 1.

Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet af. Snipper ondertussen de ui en knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Punt de snijbonen en snijd de bonen in stukjes. Blancheer de snijbonen kort en giet ze af.

Stap 2.

Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en bak rul. Voeg de paprika toe en laat meebakken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekepan.

Stap 3.

Voeg de geblancheerde snijbonen toe en de helft van de pot sugo basilico. Naar smaak kan er meer saus toegevoegd worden. Verwarm het geheel goed door.

Stap 5.

Schep op ieder bord farfalle rigate en daarnaast de saus. Strooi over de saus geroosterde pijnboompitten. Naar smaak kan wat verse basilicum en geraspte grana padano over het geheel worden gestooid. Eet smakelijk.