Bereidingstijd: 30 minuten en 2 uur voor opstijven in de koelkast
Hoeveelheid: Â 4 personen
Afmeting schaal: ongeveer 15Â x 30 cm
Ingrediënten
400 gr aardbeien (8 kleine of 4 grote overhouden om te garneren)
1 el sinaasappellikeur of limoncello
1 el balsamicoazijn
200 gr mascarpone
Sap van 1 citroen of anders 1 eetl citroensap
2 el rietsuiker
125 ml slagroom
Amaretti (8 stuks voor garnering)
Stap 2.
Klop met een mixer mascarpone, citroensap, en suiker tot een luchtig geheel.Â
Stap 4.
Verdeel de aardbeiensaus over 4 glazen coupes of schaaltjes. Schep daarop de aardbeiencreme en zet dit een uur in de koelkast.Â
Stap 5.
Garneer dit met de overgebleven aardbeien, de amarettikoekjes en een takje munt.