Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Dit gerecht is zeer eenvoudig maar heel verfijnd van smaak. Ook leuk als tussengerecht bij een Italiaanse maaltijd.
Ingrediënten
500 gr farfalle
20 gram boter
1 grote ui
200 gram gerookte zalm
4 el extra vergine olijfolie
2 el citroensap
4 el cognac
Kookroom
Zout, versgemalen peper
Bereidingswijze
Stap 1.
Snipper de ui en snijd de zalm in reepjes.
Stap 2.
Ondertussen water aan de kook brengen en de farfalle al dente koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 3.
De olijfolie en de boter verhitten, de ui en de helft van de zalm toevoegen en ongeveer 5 minuten fruiten. Dan citroensap en cognac erdoor roeren. .
Stap 4.
De rest van de zalm door de room scheppen en in een andere pan verwarmen.
Stap 5.
De twee zalmsauzen over de farfalle scheppen en op smaak brengen met peper en zout.