Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
500 gr bucatini
60 gram boter of 4 eetl extra vergine olijfolie
125 gr ui in dunne plakjes
500 gr gepelde tomaten uit blik
2 el basilicum gesnipperd
250 gr mozzarella in kleine blokjes van ca 6 mm
Zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1.
Smelt de boter op middelhoog vuur in een pan en voeg de plakjes uit toe.
Stap 2.
Voeg de tomaten toe en breng met peper en zout op smaak. Laat ze circa 20 minuten op laag vuur pruttelen.
Stap 3.
Roer de basilicum erdoor en kook nog ca. 2 minuten.
Stap 4.
Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook, voeg 1 eetlepel zout toe en doe de pasta erbij en kook volgens de aanwijzing op de verpakking. Belangrijk is dat de pasta al dente gekookt wordt. Giet de pasta af en doe deze in een ruime schaal.
Stap 5.
Voeg de saus samen met de pasta en doe de blokjes mozzarella erbij. Leg een bord op de schaal en laat het gerecht ca. 3 minuten staan, zodat de mozzarella kan smelten.