Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
6 el extra vergine olijfolie
250 gr ui in dunne plakjes
2 rode en 2 gele paprika’s, geschild, zonder zaadlijsten, in lange reepjes
1 blik gepelde tomaten
Zout en peper
Mespunt chilipeper
1 el bladpeterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe de olie en ui in een grote koekenpan. Fruit de ui zacht en goudgeel.
Stap 2.
Zet het vuur wat hoger en voeg de paprika’s toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
Stap 3.
Doe de tomaten en chilipeper erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de tomaten ongeveer 20 minuten inkoken.
Stap 4.
Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook, voeg 1 eetl zout toe en doe de pasta erbij en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voor het opdienen het gerecht garneren met verse peterselie.