Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
500 g Bloem
1 zakje gedroogde gist
2 el Olijfolie extra vergine
100 g zwarte olijven, grof gehakt
2 takjes rozemarijn, fijngehakt (bij gebrek aan verze rozemarijn eventueel vervangen door gedroogde)
Zeezout
Bereidingswijze
Stap 1.
Strooi 2 theelepels zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje en strooi daarin de gist. Voeg olijfolie en 275 ml handwarm water langs de rand toe. Kneed tot een soepel deeg. Dit kan met de mixer met deeghaken of in de keukenmachine.
Stap 2.
Kneed de olijven en de rozemarijn door het deeg en maak er een bal van. Laat het deeg onder een schone theedoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
Stap 3.
Druk het deeg plat. Maak er een ovaal brood van 1 cm dik van en leg het op bakpapier op de bakplaat. Laat het focacciabrood nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen.
Stap 4.
Verwarm de oven voor op 200 C. Bak de focaccia in 20 tot 25 minuten bruin en gaar.
Bon appetito!!