Leuk weetje over de streek:
Wijnbouw is overigens lastig in dit deel van Spanje, het gebied kampt met droogte en sommige delen van de Yecla hebben zelfs te maken met woestijnvorming. De bekende druivenrassen die decennia hier aangeplant stonden redden het in bepaalde delen van het gebied niet meer. Het wijnhuis heeft in een aantal wijngaarden de Garnacha stokken moeten verwijderen en Monastrell aangeplant. De planten laten ze zonder geleiding groeien, dit wordt ook wel het Goblet systeem genoemd. Deze wijn wordt volledig biologisch gemaakt.
Jaargang: 2020
Regio: Yecla – Spanje
Druiven: 50% Monastrell, 50% Merlot
Alcohol: 15 %
Kleur: Donkerrood van kleur
Geur: Aroma’s van rood fruit met vanilletonen
Smaak: Rood fruit met frisse tonen, maar zacht en sappig
Serveer tip: Past perfect bij rood vlees, stoofvlees, rijstgerechten en kazen
Temperatuur: 16- 18 ºC
Sluiting: Kurk