Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
500 g Bloem
1 zakje gedroogde gist
3 el Olijfolie extra vergine
2 theelepels keukenzout
100 g gemengde olijven
50 g gedroogde tomaten op olie
250 ml lauwwarm water
Bereidingswijze
Stap 1.
Strooi 2 theelepels zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje en strooi daarin de gist. Voeg olijfolie en 250 ml handwarm water langs de rand toe. Kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Dit kan met de mixer met deeghaken, in de keukenmachine of met de hand.
Stap 2.
Hak de tomaten en de helft van de olijven in stukjes en kneed door het deeg. Maak een bal van het deeg. Laat het deeg onder een schone vochtige theedoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
Stap 3.
Druk het deeg plat. Maak er een ovaal brood van 1 cm dik van en leg het op bakpapier op de bakplaat. Laat het focacciabrood nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen.
Stap 4.
Verwarm de oven voor op 200 C. Maak ondertussen op gelijkmatige afstanden met je vingertoppen gaten in het brood en stop daar de overgebleven olijven in. Strijk de olijfolie over het broodBak de focaccia in 20 tot 25 minuten bruin en gaar.
Bon appetito!!