Hoofdgerecht

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca is spaghetti met een pittige rode saus. De pit komt van de toegevoegde rode peper. Het gerecht is heel herkenbaar door de combinatie van ingrediënten: ansjovis, kappertjes, tomaat en olijven. Een snel en eenvoudig te bereiden gerecht vol smaak.

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g Spaghetti
  • 1 rode peper
  • 2 uien of 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • Scheutje Olijfolie extra vergine
  • 30 gram ansjovisfilets
  • 100 g zwarte olijven ontpit
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • versgemalen zwarte peper

Stap 1.

Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt. Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.

Stap 2.

Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de knoflook en ui op zacht vuur in circa 5 minuten glazig.

Stap 3.

Snijd ondertussen de peper  in stukjes en voeg de peper toe aan de ui en knoflook.

Stap 4.

Snijd de ansjovis in grove stukken en voeg toe aan de pan. Blijf roeren totdat de ansjovis helemaal uit elkaar is gevallen.

Stap 5.

Voeg de tomatenblokjes, olijven (naar vookeur heel of in grove stukken gesneden), kappertjes en oregano toe. Wij hebben bewust 1 blik tomatenblokjes toegevoegd. Wil je meer saus, voeg dan gerust nog een blik tomatenblokjes toe. Laat het geheel circa 10 minuten zacht koken.

Stap 6.

Proef en breng de saus eventueel verder op smaak met versgemalen zwarte peper.

Stap 7.

Voeg de spaghetti toe aan de saus en roer het geheel goed door. Schep de spaghetti met saus op borden.

Eet smakelijk!