Hoofdgerecht

Pancakes van Loconte Le Farine Magiche BIO

Op de verpakkingen van ‘Le Farine Magische’ staat hoe je het product kunt gebruiken. Op de biologische mix voor pancakes en wafels staat het basisrecept en tips om te variëren.

In eerste instantie hebben wij het basisrecept gevolgd met neutrale volle yoghurt en daarvan pancakes gemaakt. Zodra je de verpakking van de pancakes openmaakt wordt je direct  verrast met een heerlijke frisse geur. Na toevoeging van de overige ingrediënten heb je een mooie dikke mix waarvan je mooie pancakes kunt vormen zonder uitlopers. De pancakes zijn heerlijk luchtig en smaken fris, enigszins citroenachtig.

Na de eerste pancakes volgens het basisrecept hebben wij nog een beslag gemaakt met vanilleyoghurt. Deze suggestie staat ook op de verpakking. Aan dit beslag moet kan kaneel toegevoegd worden. Als eigen toevoeging hebben wij als extraatje geschilde appelpartjes gebakken in een beetje boter met kaneel en een klein beetje suiker. De combinatie van het frisse beslag, de zoete vanilleyoghurt en de gebakken appel is eentje om snel weer te maken.

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 12 pancakes / 12 pezzi

Ingrediënten

  • 00 g bloem voor Pancakes The Magic Flours
  • 1 medium ei
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 pot (60 g) witte yoghurt of uw favoriete smaak
  • 150 g melk

 

  • 200 g di farina per Pancakes Le Farine Magiche
  • 1 uovo medio
  • 1 cucchiaio di zucchero semolato
  • 1/2 vasetto (60g) di yoghurt bianco o del gusto che preferite
  • 150 g di latte

Stap 1.

Mix de eieren met de suiker met een elektrische mixer op maximale snelheid (ongeveer een minuut).

Lavora, con uno sbattitore elettricoalla massima velocità (per circa un minuto), le uova con lo zucchero.

Stap 2.

Meng de bloem, yoghurt en melk. Je krijgt een dik en homogeen deeg.

Unischi la farina, lo yogurt e il latte. Otterrai un impasto denso e omogeneo.

Stap 3.

Vet een pan met antiaanbaklaag in en verwarm deze op middelhoog/laag vuur

Ungi una padella antiaderente e scaldala a fuoco medio/basso.

Stap 4.

Giet twee eetlepels deeg voor elke pannenkoek en bak 1 minuut aan elke kant. Haal van het vuur, bord en vul naar smaak. Pannenkoeken kun je een paar dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte trommel.

Versa due cucciai di impasto per ogni pancake e lascia cuocere 1 minuto per lato. Togli dal fuoco, impiatta e farcisci a piacere. Puoi conservare i pancake, in frigo, in un contenitore ermetico per un paio di giorni.

Extra

Vervang 50 g melk door 50 g boter in het deeg voor een sterkere smaak.

Sostituisci 50 g di latte con 50 g di burro all’impasto per più deciso gusto.

Kaneel pannenkoeken

Voeg een theelepel gemalen kaneel toe aan het deeg en gebruik wat vanilleyoghurt

Pancake alla cannella

Aggiungi un cucchiaino di cannella in polvere all’impasto e utillizza dello yogurt alla vaniglia