Ontbijt, Recepten

Crêpes van Rijstmeel

  • 200 g rijstmeel
  • 3 eieren (M) op kamertemperatuur
  • 350 g volle melk op kamertemperatuur
  • 50 g gesmolten boter
  • 1/4 tl zout
  1. Giet de eieren in een kom, voeg de melk toe en meng.
  2. Voeg de boter, het zout en beetje bij beetje de bloem toe. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en vet in met een klontje boter.
  4. Giet een beetje van het mengsel in de pan en bak circa 1 minuut per kant.
    Naar voorkeur beleggen of vullen.

Zoet: vullen/beleggen met bijvoorbeeld jam of hazelnootpasta.

Hartig: Vullen met bijvoorbeeld salami, ricotta of spinazie.

  • 200 g farina di riso
  • 150 g di uovo (circa 3 medie) a temperatura ambiente
  • 350 g latte intero a temperatura ambiente
  • 50 g burro sciolto
  • sale fino 1/4 cucchiaino

 

  1. Versate in una ciotola le uova, aggiungete il latte e mescolate
  2. Unite il burro, il sale e, un po alla volta, la farina. Coprite con pellicola e lasciate riposare in frigo per 30 minuti.
  3. Porre la crepiera sul fuoco e ungete con un fiocco di burro.
  4. Versate un mestolo di composto e fate cuocere 1 minuto per lato.
  5. Farcire a piacimento

Crepes dolci: per crepes dolci consigliamo la farcitura con marmellato o crema spalmabile alle nocciole.

Crepes salate: Per crepes salate consigliamo la farcitura di salumi, di ricotta o di spinaci.