- 200 g rijstmeel
- 3 eieren (M) op kamertemperatuur
- 350 g volle melk op kamertemperatuur
- 50 g gesmolten boter
- 1/4 tl zout
- Giet de eieren in een kom, voeg de melk toe en meng.
- Voeg de boter, het zout en beetje bij beetje de bloem toe. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Zet een koekenpan op het vuur en vet in met een klontje boter.
- Giet een beetje van het mengsel in de pan en bak circa 1 minuut per kant.
Naar voorkeur beleggen of vullen.
Zoet: vullen/beleggen met bijvoorbeeld jam of hazelnootpasta.
Hartig: Vullen met bijvoorbeeld salami, ricotta of spinazie.
- 200 g farina di riso
- 150 g di uovo (circa 3 medie) a temperatura ambiente
- 350 g latte intero a temperatura ambiente
- 50 g burro sciolto
- sale fino 1/4 cucchiaino
- Versate in una ciotola le uova, aggiungete il latte e mescolate
- Unite il burro, il sale e, un po alla volta, la farina. Coprite con pellicola e lasciate riposare in frigo per 30 minuti.
- Porre la crepiera sul fuoco e ungete con un fiocco di burro.
- Versate un mestolo di composto e fate cuocere 1 minuto per lato.
- Farcire a piacimento
Crepes dolci: per crepes dolci consigliamo la farcitura con marmellato o crema spalmabile alle nocciole.
Crepes salate: Per crepes salate consigliamo la farcitura di salumi, di ricotta o di spinaci.