Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
500 g Bloem
1 zakje gedroogde gist
3 el Olijfolie extra vergine
2 takjes rozemarijn, fijngehakt (bij gebrek aan verse rozemarijn eventueel vervangen door 2 eetlepels gedroogde)
1 eetlepel grof zeezout
versgemalen peper
250 ml lauwwarm water
Bereidingswijze
Stap 1.
Strooi 2 theelepels zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje en strooi daarin de gist. Voeg olijfolie en 250 ml handwarm water langs de rand toe. Kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Dit kan met de mixer met deeghaken, in de keukenmachine of met de hand.
Stap 2.
Kneed de helft van de rozemarijn door het deeg en maak een bal van het deeg. Laat het deeg onder een schone vochtige theedoek op kamertemperatuur 1 uur rijzen.
Stap 3.
Druk het deeg plat. Maak er een ovaal brood van 1 cm dik van en leg het op bakpapier op de bakplaat. Laat het focacciabrood nogmaals 30 minuten afgedekt rijzen.
Stap 4.
Verwarm de oven voor op 200 C. Maak ondertussen op gelijkmatige afstanden met je vingertoppen gaten in het brood. Strijk de olijfolie over het brood en vergeet de gaten daarbij niet. Strooi de resterende rozemarijn, het zout en een beetje versgemalen zwarte peper over het brood. Bak de focaccia in 20 tot 25 minuten bruin en gaar.
Bon appetito!!