Hoofdgerecht

Gnocchi di patate uit de oven met chorizo en cherry tomaatjes

Gnocchi di patate’ zijn een soort platgedrukte ovale balletjes van aardappelpuree waaraan tarwemeel en zout is toegevoegd. Het is een typisch Italiaans gerecht. ‘Gnocchi di patate’ hoef je maar kort te koken. Na ongeveer 2 minuten koken komen ze bovendrijven en zijn dan klaar. Naast koken kan je ‘gnocchi di patate’ ook bakken of verwerken in een ovengerecht.

In dit recept gebruiken we ‘gnocchi di patate’ waaraan tarwemeel is toegevoegd. Het is ook mogelijk om het recept GLUTENVRIJ te maken. Kies dan voor glutenvrije ‘gnocchi di patate’ van Garofalo. Ook deze is verkrijgbaar in onze webshop.

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g Gnocchi di patate (evt. 250 gr chicche extra)
  • 200 g Chorizo in plakjes
  • 400 g cherrytomaatjes uit blik
  • 400 g gele datterini tomaatjes uit blik in water
  • 2 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 bollen mozzarella van 125 g
  • 15 g verse basilicum
  • versgemalen peper en zout
  • Geraspte Parmigiano Reggiano of Grana Padano

Stap 1.

Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg zout toe en kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking.

Stap 2.

Bak de plakjes chorizo in een verhitte droge koekenpan totdat het vet van de chorizo los begint te laten. Voeg dan de knoflook en ui toe en fruit het geheel totdat de ui en knoflook glazig zijn.

Stap 3.

Voeg de cherrytomaatjes toe en breng het op smaak met peper en zout. Laat het geheel 10 minuten zacht doorkoken.

Stap 4.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden .

Stap 5.

Voeg de gnocchi di patate toe aan de saus en roer het geheel goed door. Giet het geheel in een ingevette ovenschaal. Leg plakken mozzarella bovenop.

Stap 6.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven tot de mozzarella is gesmolten. Verdeel het mengsel over de borden en garneer met vers geraspte Parmigiano Reggiano of Grana Padano en verse basilicum blaadjes. Serveer direct.

Eet smakelijk!