Recepten, Voorgerecht

Italiaanse tomatensoep

Bereidingstijd: 20 minuten                    Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

2 flessen passata di pomodoro, eventueel variant met basilicum

1 blik tomatenstukjes

Bouillonblokje

Kookroom

Toppings:

Extra vergine olijfolie, pijnboompitten, zongedroogde tomaten,

Basilicum, parmiggiano reggiano

Bereidingswijze

Stap 1.

Maak 1 liter groentebouillon. 

Stap 2.

Verwarm in een grote pan de passata. Voeg daarna de bouillon en de tomatenstukjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartier op laag vuur doorkoken.

Stap 3.

Voeg daarna de kookroom toe en laat de room heel kort koken, niet te lang want dan gaat het schiften.

Stap 4.

Voeg naar smaak de bovengenoemde toppings toe. 

Eet smakelijk!