Kaas

out, melk, stremsel en tijd: dit zijn de ingrediënten die het leven geven aan de beste Italiaanse kazen. Kaas maken is een oude kunst die in leven wordt gehouden door ambachtelijke kaasproducenten.

De geheimen van een groot wiel Parmigiano Reggiano of Pecorino zijn eenvoudig: melk van goed verzorgde dieren, bekwame kaasmakers en een langzame veroudering. De kazen zijn representatief voor de regio's waarin zij gemaakt zijn en onvermijdelijk een uitdrukking van een bepaald klimaat en milieu.

Een intense combinatie van geuren, smaken en traditie in iedere hap.

Omdat er verschillende soorten kaas zijn, hebben we hier wat informatie over verzameld voor de liefhebber.

- Parmigiano Reggiano
- Pecorino

armigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano, of Parmezaanse kaas, de zogenaamde koning onder de kazen, is een van de meest beroemde Italiaanse voedingsproducten in de wereld.

KENMERKEN

Aroma: delicaat en geraffineerd, uitgesproken smaak van de melk waarvan deze is gemaakt.
Smaak: onderscheidend zoute, zoete smaak, met kenmerken van melk en yoghurt in de 18 maanden oude kaas, hartig met hints van geroosterde amandelen in de 24 maand oude kaas.
Textuur: zacht, compact en fluwelig. Smelt in je mond.

HOE TE SERVEREN:

Uitstekend alleen te eten, of geserveerd met

- een paar druppelsvan Academia Barilla Traditionele balsamico azijn uit Modena of balsamico-azijn Condimento
- peer compote met balsamico azijn van Modena
- peren en gedroogde vruchten
- salumi (worst en vleeswaren)
- carpaccio (van rundvlees, tonijn of kalfsvlees)
- verse groenten (geraspte venkel, groene salade, tomaten, enz.)
- een glas Lambrusco wijn

HOE TE BEWAREN:

Wanneer Parmigiano Reggiano vacuüm gesloten is, kan het voor lange tijd worden opgeslagen in een koelkast met een temperatuur van 0-4°C. Eenmaal geopend, moet de kaas worden bewaard in de koelkast in een glazen of plastic container of verpakt in aluminiumfolie. Toch is het wel aanbevolen, dat men de kaas serveert op kamertemperatuur.

Pecorino

Pecorino Dolce is een zoete schapemelk kaas. De melk is afkomstig van schapen die grazen op de inlandse weilanden in Sardinië, die bekend staan om hun rijke vegetatie. De sterke aroma's van de lokale kruiden zijn aanwezig in de kaas en geven het een complexe, edele smaak.

KENMERKEN

Aroma: verse melk, boter en hints van honing
Smaak: yoghurt, verse boter en kenmerken van witte bloemen
Textuur: wit gekleurde pasta, zacht maar toch compact, met kleine ronde gaten en typische ronde vorm

HOE TE SERVEREN:

Pecorino gaat goed met:

- walnoten
- peren
- salumi (worst en vleeswaren)
- mosterd en vijgen
- chocolade
- honing
- Chianti-wijn gelei
- gedroogde vruchten
- volle rode wijn
- kastanjes

HOE TE BEWAREN:

Pecorino kaas moet worden verpakt in waspapier, huishoudfolie of aluminium folie en opgeslagen in het koudste gedeelte van de koelkast.
Oudere kaas, zoals Pecorino Gran Cru, moeten worden verpakt in een hennep of katoenen doek, vers uit de wasserij en zonder zeepachtige geuren. De kaas moet dan geplaatst worden in een matig geventileerde provisiekamer.

Kaas verpakt in een doek kan ook worden geplaatst in een plastic zak met gaten erin, en het laten rusten op een frisse, donkere plaats - zo lang als de kaas zelf vrij droog is. Controleer de kaas regelmatig op blauwe schimmel op de korst. Vergeet niet dat seizoensgebonden veranderingen in de temperatuur van invloed is op de opslag van kaas: in de zomer, wanneer de temperatuur en vochtigheid het hoogste niveau bereiken, is het noodzakelijk de pecorino in de koelkast te bewaren.

Een half uur of een uur voor het serveren, moet de kaas worden verwijderd uit de koelkast. Verwijder eventuele beschadigde gebieden.

Verzendopties Verzendopties

Betaalmethoden Betaalmethoden