Ovengerechten

Klik op de link om naar het bijbehorende recept te gaan:

- Cannelloni met kaasvulling
- Lumaconi met ricotta
- Gevulde schelpen met kip
- Pastaschelpen met venkel en zalm

Cannelloni met kaasvulling
Benodigheden:

  • 8 pijpjes cannelloniCannelloni nr.88 250gr Barilla
  • olijfolie
  • 2 blikjes tonijn in olie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 pakjes Boursin
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 200gr geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • chilipoeder

Kook de cannelloni in ruim kokend water met zout 2-3
minuten en laat ze op een doek uitlekken.
Meng alle ingrediënten, behalve de tomaten en de kaas, goed door
elkaar.
Vul de cannelloni met dit mengsel en leg ze in een ondiepe ovenschaal.
Prak de tomaten fijn en verdeel ze over de cannelloni.
Bestrooi de cannelloni met de geraspte kaas en bak ze ca 20 minuten in een op
200°C voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en de kaas lichtbruin is
gekleurd.

Terug naar boven

Lumaconi gevuld met ricotta
Benodigdheden:

  • 280 gram LumaconiLumaconi i Giganti nr.238 500gr Delverde
  • 250 gram ricotta
  • 500 gram Passata of tomatensaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje blad peterselie
  • 1 eetlepel tijm
  • zout
  • zwarte peper, grof gemalen
  • geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 225°C.
Kook de pasta al dente in gezouten water, spoel het af met koud water om het kookproces te stoppen en laat het uitlekken.
Pel en snipper de knoflook en hak de peterselie fijn. Meng de knoflook en de peterselie
met de ricotta en breng het kaasmengsel op smaak met peper en zout.
Vul de lumaconi met het kaasmengsel.
Doe de Passata in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.
Leg de schelpen in de schaal en bestrooi met tijm en geraspte kaas.
Bak het gerecht 12 minuten in de oven.

Serveer met een salade.

Terug naar boven

Gevulde schelpen met kip
Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 250 gram schelpen (Bijvoorbeeld: Conchiglioni, Conchiglie of Lumaconi)

Voor de vulling:

  • 450 gram kipfiletConchiglioni 500gr Arte & Pasta
  • 1-2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 grote of 2 middelgrote teentjes knoflook, gehakt
  • 250 gram kastanjechampignons, grof gehakt
  • 125 gram spinazie, gekookt, uitgelekt en gehakt
  • ¼ kopje tomatensaus
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • eventueel een ½ theelepel chili poeder voor een wat pittigere versie
  • 1½ kopje geraspte mozzarella
  • ½ kopje grof geraspte Asiago of een ander soort (Italiaanse) kaas
  • 2-3 kopjes tomatensaus

Snij de kipfilet in stukjes en bak deze tot ze niet meer roze is. Doe de kip in een grote kom met behulp van een schuimspaan en gooi het achtergebleven vocht weg.
Verhit een beetje olie in dezelfde pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook, de basicilum en eventueel de chili poeder toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Doe het bij de kip.
Bak in dezelfde pan de champignons in een beetje olie tot ze goudkleurig zijn en doe de spinazie erbij.
Voeg de champignons en de spinazie aan het kipmengsel toe en roer goed door. Breng het eventueel nog wat op smaak met kruiden en laat het staan tot het genoeg afgekoeld is om verder te verwerken.
Kook ondertussen in een grote pan, de pasta schelpen tot ze bijna al dente zijn. Spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen en laat goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep een dun laagje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal
die groot genoeg is voor tenminste 12 grote schelpen.
Gebruik een grote lepel om de pasta schelp te vullen en leg deze met de open zijde naar boven op de tomatensaus. Herhaal dit tot de schaal vol is.
Schep de rest van de tomatensaus over de schelpen en doe er een dikke laag geraspte kaas overheen. Strooi wat Asiago bovenop.

Bak de schotel gedurende 30-40 minuten. Het is klaar wanneer de saus bubbelt rond de randen en de bovenste laag kaas gesmolten en bruin is.
Wanneer de kaas niet bruin is, zet dan de grill voor een paar minuten aan. Wel opletten, dat het niet verbrand, dat zou zonde zijn na al dat werk!!

Haal de schotel uit de oven en laat het 5 minuten onbedekt rusten.
Bron: 4EveryKitchen.com

Terug naar boven

Pastaschelpen met venkel en zalm
Benodigheden (voor 2 personen):

  • 150 gram pastaschelpenConchiglioni I Giganti nr.240 500gr Delverde
  • 1 eetlepel ghee/bak en braad
  • 1 ui
  • snufje zout
  • 2 zoete rode paprika's
  • 1 venkelknol
  • 1 flesje (250 ml) witte wijn
  • 1 flesje kookroom
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 1 eetlepel gezouten roomboter
  • 1 eetlepel ghee/bak en braad
  • 2 zalmmoten met huid
  • citroenpeper Original Spices
  • Verwarm de ghee/bak en braad in een hapjespan. Pel de ui en snipper hem fijn. Bak hem glazig met een snufje zout op getemperde hittebron.

    Was de paprika's, halveren en verwijder de zaad en zaadlijsten. In stukjes snijden en bij de ui voegen.
    Snijd van de venkel de onderkant en de bovenkant af. Dan in vieren snijden en in stukjes.

    Voeg bij de paprika in de pan. Omscheppen en even meebakken. Afblussen met de wijn.

    Laat 10 minuten pruttelen.

    Bak ondertussen de zalm.
    Verwarm de ghee/bak en braad en braad in een koekepan. Dep de zalm droog en leg op de huidkant in de pan. Bak krokant. Laat de zalm zo lang mogelijk op de velkant bakken.
    Wentel vlak voor het serveren de vis aan alle kanten in de hete vet tot het bruin is.

    Schenk de kookroom bij de venkel en voeg de pasta, serehpoeder en de dille toe. Al omscheppend laten verwarmen.

    Leg alles op de borden en strooi wat citroenpeper over het gerecht.
    Bron: Elisabeth's Kitchen

    Terug naar boven

    Verzendopties Verzendopties

    Betaalmethoden Betaalmethoden