Verzendopties
Levering:
vandaag voor 15.00u
besteld = morgen geleverd
Verzendkosten:
standaard: € 6,95
vanaf €20: € 3,95
vanaf €50: GRATIS
Klik op de link om naar het bijbehorende recept te gaan:
- Cannelloni met kaasvulling
- Lumaconi met ricotta
- Gevulde schelpen met kip
- Pastaschelpen met venkel en zalm
Cannelloni met kaasvulling
Benodigheden:
Kook de cannelloni in ruim kokend water met zout 2-3
minuten en laat ze op een doek uitlekken.
Meng alle ingrediënten, behalve de tomaten en de kaas, goed door
elkaar.
Vul de cannelloni met dit mengsel en leg ze in een ondiepe ovenschaal.
Prak de tomaten fijn en verdeel ze over de cannelloni.
Bestrooi de cannelloni met de geraspte kaas en bak ze ca 20 minuten in een op
200°C voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en de kaas lichtbruin is
gekleurd.
Lumaconi gevuld met ricotta
Benodigdheden:
Verwarm de oven voor op 225°C.
Kook de pasta al dente in gezouten water, spoel het af met koud water om het kookproces te stoppen en laat het uitlekken.
Pel en snipper de knoflook en hak de peterselie fijn. Meng de knoflook en de peterselie
met de ricotta en breng het kaasmengsel op smaak met peper en zout.
Vul de lumaconi met het kaasmengsel.
Doe de Passata in een ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.
Leg de schelpen in de schaal en bestrooi met tijm en geraspte kaas.
Bak het gerecht 12 minuten in de oven.
Serveer met een salade.
Gevulde schelpen met kip
Benodigdheden (voor 4 personen):
Voor de vulling:
Snij de kipfilet in stukjes en bak deze tot ze niet meer roze is. Doe de kip in een grote kom met behulp van een schuimspaan en gooi het achtergebleven vocht weg.
Verhit een beetje olie in dezelfde pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook, de basicilum en eventueel de chili poeder toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Doe het bij de kip.
Bak in dezelfde pan de champignons in een beetje olie tot ze goudkleurig zijn en doe de spinazie erbij.
Voeg de champignons en de spinazie aan het kipmengsel toe en roer goed door. Breng het eventueel nog wat op smaak met kruiden en laat het staan tot het genoeg afgekoeld is om verder te verwerken.
Kook ondertussen in een grote pan, de pasta schelpen tot ze bijna al dente zijn. Spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep een dun laagje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal
die groot genoeg is voor tenminste 12 grote schelpen.
Gebruik een grote lepel om de pasta schelp te vullen en leg deze met de open zijde naar boven op de tomatensaus. Herhaal dit tot de schaal vol is.
Schep de rest van de tomatensaus over de schelpen en doe er een dikke laag geraspte kaas overheen. Strooi wat Asiago bovenop.
Haal de schotel uit de oven en laat het 5 minuten onbedekt rusten.
Bron: 4EveryKitchen.com
Pastaschelpen met venkel en zalm
Benodigheden (voor 2 personen):
Verwarm de ghee/bak en braad in een hapjespan. Pel de ui en snipper hem fijn. Bak hem glazig met een snufje zout op getemperde hittebron.
Was de paprika's, halveren en verwijder de zaad en zaadlijsten. In stukjes snijden en bij de ui voegen.
Snijd van de venkel de onderkant en de bovenkant af. Dan in vieren snijden en in stukjes.
Bak ondertussen de zalm.
Verwarm de ghee/bak en braad en braad in een koekepan. Dep de zalm droog en leg op de huidkant in de pan. Bak krokant. Laat de zalm zo lang mogelijk op de velkant bakken.
Wentel vlak voor het serveren de vis aan alle kanten in de hete vet tot het bruin is.
Schenk de kookroom bij de venkel en voeg de pasta, serehpoeder en de dille toe. Al omscheppend laten verwarmen.
Leg alles op de borden en strooi wat citroenpeper over het gerecht.
Bron: Elisabeth's Kitchen
Levering:
vandaag voor 15.00u
besteld = morgen geleverd
Verzendkosten:
standaard: € 6,95
vanaf €20: € 3,95
vanaf €50: GRATIS