Bereidingstijd: 30 minuten Â
Hoeveelheid: 4Â personen
Serveertip:Â Doe een bol burrata midden op de pasta en garneer met rucola gemarineerd in citroenolie. Hiervoor is dan wel een grotere schaal nodig om het leuk op te dienen. Het geheel ziet er zomers uit.
Ingrediënten
500 gram cavatappi of andere korte pastavorm
2 el extra vergine olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2 blikken gepelde tomaten
Handvol basilicum of 2 eetl platte peterselie grof gehakt
Evt. gedroogd chilipepertje voor de pikantere variant
Bereidingswijze
Stap 1.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook. Â
Stap 2.
Breng ondertussen 4 liter water aan de kook en voeg 1 eetl zout toe en de pasta. Kook dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3.
Voeg de gepelde tomaten toe aan het uimengsel en kook de saus ca 20 minuten in. Breng op smaak met de basilicum en zout en peper.
Stap 4.
Meng de cavatappi met de tomatensaus en garneer met de verse kruiden.