Salade's

Klik op de link om naar het bijbehorende recept te gaan:

- Salade van Farfalle, kip en balsamico-azijn
- Tagliatelle all'Uovo met pesto alla Calabrese en zalm

Salade van Farfalle, kip en balsamico-azijn

  • 350 g Farfalle BarillaFarfalle 500 gr. Barilla
  • 200 g kipfilet
  • 100 g gorgonzola
  • 1 groene appel van het type Granny-Smith
  • 40 g pijnboompitten
  • 1 knoflookteentje
  • 1 takje tijm
  • 1 takje salie
  • 1 dl balsamico-azijn
  • 50 cl extra zuivere olijfolie
  • 1 dl kippenbouillon
  • zout
  • gemalen peper

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.
Zout, peper en de kipfilet toevoegen en goed bruin laten worden in de olie.
Voeg de kruiden, de pijnboompitten en het geperste knoflookteentje toe en met de kip gedurende 5 minuten koken.
Met de balsamico-azijn blussen en indikken tot er geen vloeistof meer is.
Verwijder de kip, giet de bouillon in de pan en laat de saus indikken.
Verwijder de knoflook en de kruiden en doe de saus in de mixer.
Mixen en de saus opzij zetten.
De kipfilet laten afkoelen en in dunne plakjes snijden.
Kook de Farfalle in goed gezouten kokend water gedurende 10 minuten.
Leg de Faralle op een plaat met een scheutje olijfolie en laat afkoelen.
Doe de in kleine stukjes gesneden gorgonzola in een slakom, net als de stukjes appel, de saus en de plakjes kip.
De pasta in de slakom doen en met de rest van de olijfolie goed doorroeren.
Op de borden schikken en de salade goed afgekoeld serveren.

Terug naar boven

Tagliatelle all'Uovo met pesto alla Calabrese en zalm

  • 500 g Tagliatelle all'Uovo BarillaTagliatelle Uovo nr.129 500 gr Barilla
  • 1 potje Pesto alla Calabrese Barilla
  • 250 g gerookte zalm
  • 1 zakje rucola sla
  • pijnboompitten

Breng de pasta aan de kook.
Rooster in een droge koekepan de pijnboompitten.
Snij de zalm in stukjes en schroei deze dicht.
Voeg hier de Pesto alla Calabrese aan toe en roer het geheel goed om.
Laat de pasta goed uitlekken, voeg het bij het pesto mengsel en verwarm het geheel nog even door.
Leg wat rucola op een bord, schep hier de pasta op en garneer met wat pijnboompitten.
Bron: Fam. Vd Nieuwendijk

Terug naar boven

Verzendopties Verzendopties

Betaalmethoden Betaalmethoden