Soepen

Klik op de link om naar het bijbehorende recept te gaan:

- Tomatensoep met pasta

Tomatensoep met pasta

  • 50 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 rijpe tomaten, van vel ontdaan en kleingesneden of 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 125 gr kleine pasta, zoals tempestine
  • vers gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 groentebouillonblokje naar keuze

Verhit de olie in een zware pan en fruit hierin de knoflook.
Haal de knoflook uit de pan.
Voeg de tomaten toe, de uiringen en de helft van de gehakte peterselie. Laat dit ca. 10 minuten pruttelen onder af en toe roeren.
Voeg 1 liter water toe en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan.
Proef even en voeg naar smaak een groentebouillontablet toe.
Voeg nu de pasta toe aan de pan met groenten en laat het koken tot de macaroni 'al dente' (bijna gaar) is.
Serveer de soep met Parmezaanse kaas.

Terug naar boven

Verzendopties Verzendopties

Betaalmethoden Betaalmethoden