Dessert, Recepten

Tiramisù

Bereidingstijd: 30 minuten en 2 uur voor opstijven in de koelkast

Hoeveelheid: ongeveer 6 personen

Afmeting schaal: ongeveer 15  x 30 cm

Ingrediënten

  • 200 gr. Savoiardi
  • 3 eieren                                     
  • 4 eetl. suiker                             
  • 250 gr mascarpone                 
  • 2,5 ml Marsala
  • 1 kopje espresso
  • Cacao

Bereidingswijze

Stap 1.

Splits de eieren. Klop de dooiers in een kom met suiker tot een dik en romig geheel. Klop de eiwitten apart tot stijve pieken. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat de eieren op kamertemperatuur zijn en er geen restje van de eidooier bij het eiwit komt.

Stap 2.

Schep de mascarpone door het dooiermengsel. Maak er een glad geheel van. Schep daarna het eitwit erdoor.

Stap 3.

Meng de koffie met de marsala in een ondiepe kom of schaal waar de savoiardi goed in passen. Doop de savoiardi in het mengsel en zorg dat beide kanten doordrenkt zijn. Schep ze daarna op de bodem van een schaal. Schep de helft man het mascarpone mengsel over de lange vingers.

Stap 4.

Doop de rest van de savoiardi in de koffie en maak een tweede laag en strijk dit glad.

Stap 5.

Dek de schaal af en laat ongeveer twee uren in de koelkast opstijven. Garneer vlak voor op opdienen royaal met cacao met behulp van een theezeef.