Bereidingstijd: 20 minuten Â
Hoeveelheid: 4Â personen
Serveertip:Â Eventueel serveren met aardappeltjes met rozemarijn
Ingrediënten
4 moten zwaardvis
1 dl extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook gehalveerd
1 ui fijngehakt
4 ansjovisfilets
1 blik tomaten (blokjes of datterini)
12 groene olijven zonder pit, in plakjes gesneden
1 el kappertjes
verse rozemarijn
zeezout en zwarte peper
Bereidingswijze
Stap 2.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Doe de knoflook erbij en bak dit 2-3 minuten. Let op de knoflook mag niet bruin worden of verbranden. Haal vervolgens de knoflook uit de pan. Deze is verder niet meer nodig.
Stap 4.
Bak de ui in de koekenpan en voeg daarna de ansjovis toe. Druk de ansjovis fijn tot puree. Voeg daarna de tomaten toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.