Hoofdgerecht, Recepten

Zwaardvis met tomatensaus

Bereidingstijd: 20 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Serveertip: Eventueel serveren met aardappeltjes met rozemarijn

Ingrediënten

4 moten zwaardvis

1 dl extra vergine olijfolie

2 tenen knoflook gehalveerd

1 ui fijngehakt

4 ansjovisfilets

1 blik tomaten (blokjes of datterini)

12 groene olijven zonder pit, in plakjes gesneden

1 el kappertjes

verse rozemarijn

zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

Stap 1.

Strooi de bloem op een bord en vermeng het met zout en peper. Haal de vis door het bloemmengsel.

Stap 3.

Doe de vis in de pan en bak deze aan beide zijden ongeveer 4 minuten. Haal de vis uit de pan.

Stap 2.

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Doe de knoflook erbij en bak dit 2-3 minuten. Let op de knoflook mag niet bruin worden of verbranden. Haal vervolgens de knoflook uit de pan. Deze is verder niet meer nodig.

Stap 4.

Bak de ui in de koekenpan en voeg daarna de ansjovis toe. Druk de ansjovis fijn tot puree. Voeg daarna de tomaten toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.