Dessert, Recepten

Zuppa inglese

Bereidingstijd: 1 uur en 2 uur extra voor het opstijven in de koelkast

 

Hoeveelheid: ongeveer 6 tot 8personen

Afmeting schaal: bij voorkeur ronde glazen kom zo worden de laagjes mooi zichtbaar

Ingrediënten

4 eierdooiers

100 g suiker

2 volle el bloem

1,5 liter melk

Fijngeraspte schil van ½ citroen

100 g cacao

5 el Alchermes

200 g savoiardi (lange vingers)

Bereidingswijze

Stap 1.

Klop de eierdooiers met 70 g van de suiker romig in een kom. Voeg de bloem toe en giet er al roerend 1 liter van de melk bij. Roer de citroenrasp erdoor. Giet het mengsel in een pan en laat het al roerend ca 5 minuten op een laag vuur sudderen tot een dikke romige saus. Let op de saus mag niet koken! Neem de pan van het vuur.

Stap 2.

Meng de cacao met de rest van de suiker en melk in een andere pan. Breng al roerend aan de kook op laag vuur. Laat het vervolgens ongeveer 5 minuten sudderen tot het mengsel dik wordt. Neem de pan van het vuur.

Stap 3.

Giet de likeur in een ondiepe schaal. Doop een derde van de lange vingers in de likeur en leg ze op de bodem van een glazen schaal of kom. Schep er vervolgens een derde van de eerste saus en een derde van de chocoladesaus over. Herhaal deze lagen nog twee keer en eindig met de eerste saus om deze vervolgens mooi te decoreren met de chocoladesaus.

Stap 4.

Zet de schaal in de koelkast en laat de zuppa inglese minstens 2 uur opstijven.

Stap 5.

 Garneer met  de chocoladesaus (motief in vorm of ruit).